15. publish lah banyak-banyak

terima kasih kepada mereka yang sangat concern dengan keadaan aku. dulu, sentap sikit mesti publish dekat facebook. tp sejak d'sound, ok fine aku tak publish dekat facebook. now, everything in my blog. this is mine. so anything yang aku rasa aku boleh kongsi, aku kongsi. bukan untuk cari publicity, sekadar ingin berkongsi pengalaman. so kalau dah terbaca + sengaja baca entry kali nie, tak payah laah nak tnye2 lg ok. fikirkan dan bertindak secara professional tanpa perlu menyakitkan hati aku. yes. now, aku sangat sakit hati. aku sangat rasa seperti tidak berguna.


suatu ketika dahulu . . . . . .


sayang pada insan yang sayang pada kita
cinta pada insan yang cinta pada kita
kasih pada insan yang kasih pada kita
jujur pada insan yang jujur pada kita
setia pada insan yang setia pada kita


ok fine.
cerita ini
hanya tinggal kenangan.
tapi bagi aku.
kenangan yang sangat comel.
sebab.
sebelum kami berpisah.
dia telah menitipkan
"wasiat"
yang sangat berharga
bagi aku.
terima kasih

MUHAMMAD AQMAL 


aku cuba untuk mengaplikasikan wasiat tersebut dalam hidup aku. yes. berjaya. tapi kejayaan tersebut tidak berkekalan. ntah. aku tidak mahu menyalahkan mana-mana pihak. sebab aku hanya akan menyakitkan hati dia. never mind. dia cukup sakit hidup dengan aku selama 5 tahun. and now, i'm willing. willing untuk disakiti. nampak macam sangat bodoh kan. yes. aku memang bodoh. bodoh kerana sayang + cinta + kasih + jujur + setia pada insan yang salah. yes. aku bodoh. perigi carik timba. tagih kasih pada orang yang tak sudi. buang masa. 




tolong jangan keluarkan
air mata
air mata aku sangat berharga
jangan hanya kerana dia
kau sakit
kau menangis
kau kuat
kau boleh survive
kau masih ada masa depan
masa depan yang sangat cerah





dengan ini. aku mengambil keputusan untuk pergi dari hidup kau. aku willing untuk pergi. sebab sebab sebab kau sendiri tahu sebab nya. aku hanya akan menyakiti kau. membuat hidup kau bercelaru. yes. i'm willing to let you go. biar aku yang pergi. biar aku yang sakit. and starting from now, ape pun yang kau nak buat, tak ada siapa halang. yes. memang sangat sakit.




air mata
tolong jangan keluar!






terima kasih untuk segalanya. untuk segala wang ringgit + hadiah + masa + kesakitan + kegembiraan + impian yang pernah kau berikan dan kongsi bersama. aku hargai. 




ok stop!
air mata tetap gedik
nak keluar!





kakak pasti akan rindu kamu berdua




     





moral of the story
jangan jadi perempuan yang bodoh
masa depan masih panjang
lelaki dalam dunia
yang betul-betul
ikhlas
takkan buat kita sakit



 

4 comments:

Dee Zahari said...

saba la kak. maybe xde jodoh

Miss IeQa said...

thnx dee. saya sekuat harimau. :)

memey zahari said...

pe kes ni kak ika? ta de angin, ta de ribut. jd cmni ?? adakh sy outdated, ta taw pape sal ni even awk rumet sy? HAIH =,=

Miss IeQa said...

haha~~ usah ditanya perkara yang buat sy sentap! nnt sy gigit awk! :)
haha!